Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΚΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ TIMBRADOS



ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΝΕΟΥ ΚΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ TIMBRADOS

 Ένας από τους αρχικούς καταστατικούς στόχους του Συλλόγου μας ήταν πάντοτε, παράλληλα με την προώθηση της καναρινοφιλίας και τη διοργάνωση σεμιναρίων και κρίσεων των καναρινιών φωνής, η ανάδειξη κριτών στις διάφορες κατηγορίες.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι εμφανής η αδήριτη ανάγκη στον τομέα αυτό!
Τόσο η αυξανόμενη ηλικία των κριτών του εξωτερικού στις διάφορες κατηγορίες καναρινιών φωνής, όσο και η αδυναμία αλλά και η άρνηση πολλών κριτών -για ευννόητους λόγους - να παραστούν και να κρίνουν στις διοργανώσεις μας, καθιστούν την ανάγκη να αναδειχτούν κριτές από τη χώρα μας οι οποίοι θα δώσουν μια ανάσα στο μεγάλο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον.

Μετά την ανάδειξη του μέλους μας Καραδαγλή Δημήτρη σε εθνικό κριτή το 2009 και σε ΟΜJ κριτή το Νοέμβριο του 2014 στην Κατηγορία Β (waterslagers – malinois) ο ΣΥ.Κ.Β.Ε βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως κατόπιν αιτήσεως του μέλους μας Κιουρτίδη Κωνσταντίνου, συστάθηκε σχολείο κατάρτισης Κριτού στην κατηγορία C (timbrados).

Σε συνεννόηση τόσο την Ένωση Κριτών της ΕΟΟ, με Ισπανούς Κριτές της FOCDE όσο και με την Γερμανική Oμοσπονδία DKB που ήδη διαθέτει τρεις κριτές στην κατηγορία των Τιμπράντο ξεκίνησε η κατάρτιση του Κώστα Κιουρτίδη και ήδη υποβλήθηκε και στην πρώτη προκαταρτική δοκιμασία τόσο σε θεωριτικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

To αποτέλεσμα της δοκιμασίας ήταν εκπληκτικό!! Επιτυχία 97% !!!!!

Συγχαίρουμε τον Κώστα Κιουρτίδη και του ευχόμαστε καλή συνέχεια! Αν όλα βαίνουν καλά σε διάστημα μικρότερο των τριών χρόνων θα προχωρήσει στις τελικές εξετάσεις ανάδειξής του σε Εθνικό Κριτή.
Στο διάστημα αυτό θα πρέπει παράλληλα με τη θεωριτική του κατάρτιση να βρίσκεται όσο πιο συχνά γίνεται ως παρακαθήμενος σε κρίσεις καναρινιών. Αυτό θα διευθετηθεί σε συνεργασία και συνεννόηση με κριτές στην Ισπανία και τη Γερμανία. Ο υποψήφιος θα πρέπει να συμμετέχει σε κρίσεις στην Ισπανία και τη Γερμανία ή το Βέλγιο αλλά και να παραβρίσκεται ως παρακαθήμενος σε κρίσεις εδώ στην Ελλάδα ποκειμένου να βελτιώσει και να ολοκληρώσει τις τεχνικές του γνώσεις στα πρότυπα της FOCDE. Την ευθύνη της πρώτης δοκιμασίας, κατόπιν οδηγιών του OMJ Κριτού Karl Hein Eibel είχε ο Έλληνας Κριτής που διαμένει στη Γερμανία Koς Ναζίρης Κωνσταντίνος. Ο Κος Ναζίρης θα αναλάβει και την θεωρητική κατάρτιση του υποψηφίου, εφοδιάζοντάς τον με το απαραίτητο υλικό το οποίο και ανέλαβε να μεταφράσει από τα Γερμανικά.

Ας σημειωθεί ότι το υλικό αυτό για τα καναρίνια Τιμπράντος έχει μεταφραστεί από τα ισπανικά από τον αοίδιμο κριτή των Τιμπράντο Wilhelm Kness.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.