Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

Προγραμματισμός για τον επερχόμενο 19ο Πανελλήνιο διαγωνισμό καναρινιών φωνής του 2015 ...

Αγαπητοί φίλοι εκτροφείς,
παρατηρήθηκε στον ΣΥΚΒΕ τα δυο τελευταία χρόνια μια, αναμενόμενη βέβαια, προσέλευση μελών-εκτροφέων ισπανικών Timbrados που είχε ως συνέπεια την αύξηση της συμμετοχής των καναρινιών Timbrados στους διαγωνισμούς.  Αυτό μας  οδήγησε την εκτροφική χρονιά 2014 στην  ανάγκη καθιέρωσης ορίου συμμετοχής  ανά εκτροφέα προκειμένου να κριθούν όλα τα πουλιά! O Σύλλογος μεριμνώντας πάντα προκειμένου να επιλύει δημοκρατικά και συνετά τα προβλήματα που παρουσιάζονται, με νεώτερή του ανακοίνωση πρότεινε μια ρεαλιστικότερη λύση προκειμένου να αυξηθεί ο αρχικός αριθμός των συμμετεχόντων πουλιών.

Ο περιορισμένος αριθμός συμμετοχής δεν είναι αποκύημα της φαντασίας του ΔΣ ούτε και είναι θέμα επιβολής θέσεων των τεχνικών επιτροπών!! Είναι μια ρεαλιστική πραγματικότητα που απορρέει από τη δυνατότητα χρονικής παραμονής των κληθέντων κριτών στην Ελλάδα και παράλληλα από την αναγκαιότητα συμμόρφωσης με τους διεθνείς κανόνες της COM η οποία προβλέπει ως μέγιστο αριθμό προς κρίση πουλιών τα 80 ημερησίως !! Αυτό σημαίνει π.χ. ότι για ένα τριήμερο κρίσης ο αριθμός των πουλιών δεν μπορεί να ξεπερνά τα 240. Αν λάβει κανείς υπόψη του τον αριθμό των εκτροφέων Timbrado του ΣΥΚΒΕ είναι ευνόητο για κάθε νουνεχή άνθρωπο γιατί μπαίνει θέμα περιορισμένου αριθμού πουλιών. Δεν είναι θέμα λοιπόν επιβολής των απόψεων του Δ.Σ!!
Από την μέχρι τώρα εμπειρία μας, κανένας κριτής, όσο και καλό προγραμματισμό και να κάνει, δεν είναι διατεθειμένος να παραμείνει μια ολόκληρη εβδομάδα για κρίση. Αυτό είναι κατανοητό γιατί οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, είναι εργαζόμενοι, εκτροφείς οι ίδιοι και έχουν τις δικές τους υποχρεώσεις τις οποίες σεβόμαστε. Εκτός αυτού το κόστος, μιας υποτιθέμενης εβδομαδιαίας παραμονής ενός κριτού εκτινάσσεται σε υψηλά επίπεδα, δεδομένου ότι εκτός από τα εισιτήρια υπάρχουν έξοδα διαμονής, η ημερήσια αποζημίωση του κριτή, ανεξάρτητα με το αν κρίνει ή όχι και τέλος τα έξοδα μεταφραστή!

Στα πλαίσια αυτά, θέλοντας το ΔΣ να μην δημιουργεί, αλλά να λύνει προβλήματα μέσα από διαφανείς και πολιτισμένες συνομιλίες και επειδή υπάρχει η βούληση σωστού και έγκαιρου προγραμματισμού των επόμενων διαγωνισμών προτείνουμε:
 Όσα  μέλη επιθυμούν να κληθεί και δεύτερος κριτής, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής μεγαλύτερου αριθμού πουλιών, να δηλώσουν μέχρι τέλος Μαρτίου τον αριθμό των πουλιών που θα επιθυμούσαν να κατεβάσουν στους διαγωνισμούς. Εφόσον συγκεντρωθεί ικανός αριθμός καναρινιών (τουλάχιστον 100 επιπλέον από 240 που έτσι και αλλιώς μπορεί να κρίνει ένας κριτής σε τρεις μέρες) που δικαιολογεί την αναγκαιότητα δεύτερου κριτή, θα πρέπει στη συνέχεια ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ το αντίτιμο κρίσης μέχρι τις 10 Απριλίου στο λογαριασμό του ΣΥΚΒΕ προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης των εξόδων του. Διαφορετικά θα πρέπει να παραμείνουμε στον μέχρι τώρα προγραμματισμό και στη διατήρηση της θέσπισης ορίου στη συμμετοχή του αριθμού των πουλιών.

Με τιμή

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΚΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.