Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Οι αρνητικές φωνές του timbrado

Οι αρνητικές φωνές του timbrado είναι 3.
1)rascadas
2)nasalidad
3)estridencias

1) RASCADAS=γρατζουνιες.
Είναι ένα ελάττωμα που το συνηθίζουν πουλιά συνεχούς γραμμής δηλ (classico και classico floreo) και το σφάλμα εμφανίζεται στα πουλιά που χρησιμοποιούν το φωνήεν (Ε) ειδικά στην περίοδο που τα πουλιά έχουν τελειώσει από την πτεροροια και ανθίζει το κελάηδημα τους προς την ολοκλήρωση του τραγουδιού τους .Αντί το πουλί να λέει: ρε ρε ρε λέει σχρε σχρε σχρε και αντί για η ρο ρο ρο , λεει σχρο σχρο σχρο δηλ έντονα γρατζουνίσματα .Στην περίπτωση αυτή αποβάλλεται από την αίθουσα ο μαθητής ΑΜΕΣΩΣ.

2)NASALIDAD= ΕΝΡΙΝΟΣ ΗΧΟΣ
Το πρόβλημα είναι ρινικό το οποίο έχει άμεση σχέση με το αναπνευστικό. Αυτό γίνεται είτε από γενετικούς, ειτε από παθολογικούς λόγους πχ ένα τεστ για να καταλάβουμε το πρόβλημα είναι να πούμε από μόνοι μας( και ταυτοχρονα να ακουμε) 3φορες το floreos ΤΟΥΙ ΤΟΥΙ ΤΟΥΙ και μετα να το επαναλάβουμε με βουλωμένη την μύτη μας.Αυτο το αρνητικό πρόβλημα δύσκολα μεταδίδεται στα άλλα πουλια γιατι είπαμε είναι η γεννετικο η παθολογικο προβλημα..

3) ESTRIDENCIAS=ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ ΗΧΟΥ
Πρόβλημα ειδικα σε δυνατά (φωνητικά) πουλιά τα οποια ενώ εκφραζουν τις νοτες κανονικα με ομαλη μορφη ξαφνικα ενεβαζουν ενταση σε συνδιασμο με φαλτσο ηχο. Εδω εχουμε μεγαλο προβλημα γιατι το συγκεκρημενο λαθος είναι γρηγορα μεταδιδομενο στο κοπαδι μας γι΄ αυτό το ιδιο λεπτο ο μαθητης εξω από την αιθουσα ΑΜΕΣΩΣ(.Λυκος στα προβατα).

Σε καμιά περίπτωση τα πουλια που αποβάλλονται δεν τα πετάμε αλλα τους ξανα δινουμε δευτερη και τριτη δοκιμη σε έναν άλλο δωματιο,για αρκετο διάστημα .

Kιουρτίδης Κων/νος
ΕΟΟ Τ-31